Dieren verzorgen

Lekker veel dieren

Ik vind de cavia’s leuk, ik de papegaai…
Niet alleen thuis, maar ook op en rond de boerderij van Bissy4Kids zijn veel dieren. Ze zijn de ‘ rode draad’ van onze stichting. Zo hebben we honden en katten, een papegaai, tal van vogels in de voliere, konijnen, cavia’s, paarden, pony’s en lopen er bij de buren in het weiland of in de stal koeien, schapen, geiten en lammetjes rond. Kortom, er is genoeg te beleven en te doen!

Jongeren met een vorm van autisme/ADHD/PDD-NOS of gedragsproblemen voelen zich prima thuis op onze boerderij. De ruimte, de rust, maar ook de vaste patronen van de activiteiten en werkzaamheden zorgen daar voor. Immers, elke dag moeten de dieren verzorgd worden, ze moeten water en eten hebben en de hokken of kooien moeten verschoond worden. Daarnaast geven de dieren uiteraard ook heel veel plezier. Ze bieden uitdaging en interactie. Dieren zijn levende wezens, ze prikkelen al je zintuigen, ze maken geluid, hebben een speciale geur, ze bewegen en elk dier voelt weer anders aan.

De band die een kind met een dier aangaat, is therapeutisch. Dieren spreken je gevoel aan, ze zijn herkenbaar, ze kunnen troost, warmte en veiligheid bieden en… Ze hebben geen verborgen agenda. Ze praten niet over je, wie je ook bent en wat je ook doet. Dat is mooi. Vaak herkent een kind iets van het dier in zichzelf. Dit bevordert de openheid over gevoelens en ervaringen. 
 

Actualiteiten

Kijk voor onze nieuwtjes op de Facebookpagina van Bissy4Kids.
 


KIWA Logo
ISO 9001 certificaat
Het leveren van kwaliteit speelt bij ons een hele belangrijke rol. Bissy4kids met twee locaties, waaronder het Haersma Huys, is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat geeft aan dat Bissy4Kids voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.
Wij zijn een erkend leerbdrijf!
(Klik op het logo voor de erkenning)