Moestuin

Een tuin om op te eten!

,,Mama, dit is de mooiste dag in mijn leven…’’

Een tuin is leuk. Om in te spelen - Bissy4Kids heeft een hele grote tuin met speeltoestellen -maar ook om in te werken. In een tijd waarin kinderen vaak met computers in de weer zijn, minder buitenspelen en denken dat melk in een fabriek wordt gemaakt, is tuinieren een leerzame en gezonde activiteit. Zeker bij het zien van het resultaat, van de oogst, zijn veel kinderen enthousiast over tuinieren. Als je een aardbei, die je zelf hebt geplant later kunt opeten, geeft dat een geweldig en trots gevoel!
De moestuintjes van Bissy4Kids zijn dan ook een groot succes. Tuinieren is een prachtig hulpmiddel om kinderen dichter bij de natuur te brengen en hen bewust te maken van gezonde voeding en wat er allemaal bij komt kijken. Naast het zelf verzorgen van planten en bloemen kweken we bijvoorbeeld ook kruiden, sla, radijsjes of aardbeitjes - die we weer in de eigen keuken gebruiken en zelf opeten. Dat maakt het extra leuk!

Door in de tuin te werken, leren kinderen om verantwoordelijk te zijn, samen te werken en te plannen. Ze leren over bloemen, planten, groente en kruiden, hoe de tuin te onderhouden en welke insecten er voorkomen. Contact met de natuur doet kinderen goed: het prikkelt al hun zintuigen, brengt hen in beweging en daagt ze uit tot ‘verkennen’ in een mooie, veilige omgeving.  Tuinieren zorgt voor rust en structuur, voor een gevoel van begrenzing. Wat kan wel en wat kan niet. Keuzes maken, beslissen… Het draagt bij aan een gezonde fysieke, sociale en emotionele ontwikkeling waar het kind de rest van z’n leven plezier van heeft.  

 

Actualiteiten

Kijk voor onze nieuwtjes op de Facebookpagina van Bissy4Kids.
 


KIWA Logo
ISO 9001 certificaat
Het leveren van kwaliteit speelt bij ons een hele belangrijke rol. Bissy4kids met twee locaties, waaronder het Haersma Huys, is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat geeft aan dat Bissy4Kids voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.
Wij zijn een erkend leerbdrijf!
(Klik op het logo voor de erkenning)