Paardrijden

Leuk, maar ook een goede therapie!

De stichting Bissy4Kids heeft paarden en pony’s. De kinderen rijden er op in de ‘bak’, ze leren de paarden en pony’s te verzorgen, maar de dieren worden ook gebruikt voor therapie. Bij het therapeutische paardrijden - Equitherapie - gebruiken we het contact met het paard en het rijden om therapeutische effecten te bereiken. Niet alleen op lichamelijk, maar ook op psychisch vlak. Equitherapie houdt in dat het paard met zijn specifieke sociale leer- en bewegingsmogelijkheden meewerkt als een "co-therapeut” om kinderen met psychische en/of lichamelijke problemen systematisch te helpen of ze in hun ontwikkeling te bevorderen.

Paarden en pony’s zijn een mooie spiegel voor onze kinderen. Het is prachtig om te zien hoe jongeren en paarden op elkaar reageren. Paarden zijn pure dieren en spelen geen emotie.  Een paard oordeelt niet maar reageert op wat hij voelt. Het is mooi om te zien hoe onze kids door de omgang met paarden zich verder ontwikkelen op alle gebieden. Vaardigheden leren, success ervaren, groeien en bloeien, genieten en tot rust komen…. Dat zijn zomaar een paar positieve dingen die voortkomen uit de therapie met paarden.

Bissy4Kids wil de ontwikkeling van een kind, op cognitief, motorisch of sociaal-emotioneel vlak bevorderen door contact met het paard. Equitherapie is goed voor o.a. autistische of ontwikkelingsvertraagde, hyperactieve kinderen, kinderen met sociale problemen, getraumatiseerde kinderen en kinderen met hechtingsproblemen, maar ook voor jeugdigen met depressieve klachten, eetstoornissen, drugs- of andere verslavingsproblemen. Doelstellingen waar we o.a. aan werken zijn het trainen en ontwikkelen van sociale vaardigheden, het verbeteren van de motoriek, het creëren van inzicht in jezelf en anderen, samenwerken en probleemoplossend kunnen denken. Dit alles gebeurt op gestructureerde wijze, aan de hand van een behandelplan, maar wel spelenderwijs! Plezier maken,staat voorop. Daardoor is het voor kinderen makkelijker om een behandelplan vol te houden.
 

Actualiteiten

Kijk voor onze nieuwtjes op de Facebookpagina van Bissy4Kids.
 


KIWA Logo
ISO 9001 certificaat
Het leveren van kwaliteit speelt bij ons een hele belangrijke rol. Bissy4kids met twee locaties, waaronder het Haersma Huys, is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat geeft aan dat Bissy4Kids voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.
Wij zijn een erkend leerbdrijf!
(Klik op het logo voor de erkenning)