Sporten/boksen

Opboksen tegen ADHD en Autisme

Veel van onze kinderen doen aan sport. Voetballen, gymnastiek, dans, ballet… Maar voor sommige kids zijn er toch drempels die een ‘ normale’ deelname bij een club in de weg staan. Voor jongeren met ADHD bijvoorbeeld kan deelname aan sport problematisch zijn. Door hun soms opvliegende gedrag, ongepaste reacties, korte spanningsboog en impulsiviteit kunnen deze jeugdigen niet goed mee komen of worden ze niet altijd geaccepteerd, bijvoorbeeld door teamgenoten. Dat geldt ook voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), waarbij vaak een achterstand in de motorische ontwikkeling ook nog een rol speelt.

Een aantal van onze kinderen krijgt dan ook een speciale training bij  boksvereniging BAV Frisia, onder leiding van de ervaren trainer Piet Rozendaal. Doel is de kinderen meer zelfvertrouwen te geven, gedragsproblemen aan te pakken, agressie tegen te gaan en fysiek en mentaal meer in evenwicht te komen. 

Geduld, begrip, zorgzaamheid en de juiste ondersteuning spelen tijdens de training een sleutelrol. Stressvolle en complexe situaties worden vermeden en er is veel structuur. Allerlei aspecten als zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, sociale vaardigheden en maatschappelijke gewenst gedrag komen aan bod, maar ook het weten te herkennen van eigen gedragspatronen en het beheersen van emoties. Het mooie is verder dat de kinderen - doordat ze op de boksschool sporten - de kans krijgen om nieuwe vriendschappen op te bouwen en dat ze het gevoel hebben dat ze gewoon meedraaien in de maatschappij! 
 

Actualiteiten

Kijk voor onze nieuwtjes op de Facebookpagina van Bissy4Kids.
 


KIWA Logo
ISO 9001 certificaat
Het leveren van kwaliteit speelt bij ons een hele belangrijke rol. Bissy4kids met twee locaties, waaronder het Haersma Huys, is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat geeft aan dat Bissy4Kids voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.
Wij zijn een erkend leerbdrijf!
(Klik op het logo voor de erkenning)