Bissy4Kids opent omgangshuis in Hurdegaryp

Contact tussen ouders en kinderen is belangrijk. Dat geldt ook voor pleegkinderen. De huidige lockdown is ingrijpend. Het is erg moeilijk om elkaar op neutraal terrein te ontmoeten. Kinderboerderijen, pretparken… Ze zijn allemaal gesloten. En, een kantoorsetting is alles behalve ideaal. Daarom heeft Stichting Bissy4Kids een eigen omgangshuis in Hurdegaryp geopend.
Het omgangshuis is gevestigd aan de Van Weerden Poelmanstraat 5, in de voormalige ontmoetingsruimte De Hof van de Protestantse Gemeente Hurdegaryp. Het is een neutrale, veilige plaats waar (pleeg)kinderen, de niet-verzorgende ouder(s) en familieleden, zoals broertjes en zusjes, elkaar in een huiselijke sfeer kunnen ontmoeten. Mag dit? Jazeker. Pleegouders behoren namelijk tot de mensen met een cruciaal beroep en kunnen gebruik maken van een voorziening zoals het omgangshuis. Uiteraard moeten bepaalde coronamaatregelen wel in acht worden genomen. Zoals anderhalve meter afstand tussen volwassenen, handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog.
 

Bissy4Kids


Ieder kind verdient een veilig thuis. Een veilig thuis bij opvoeders die voor je klaar staan en je steunen. Maar soms zijn ouders (tijdelijk) niet in staat om voor hun kind te zorgen. Bissy4Kids zorgt voor een veilige en warme plek in een pleeggezin of gezinshuis. Dit met als doel om het kind te beschermen, rust te geven, een stabiele opvoedingssituatie te realiseren en de ontwikkeling van het desbetreffende kind te bevorderen.
 
Voor pleegkinderen is het belangrijk om op zo ontspannen mogelijke wijze contact te hebben met hun ouders, waaraan ze altijd verbonden blijven. Dat helpt mee aan een eventuele terugplaatsing van het kind naar huis of het aanvaarden en vormgeven van de rol als ‘ouder op afstand’. Om een goed contact te onderhouden en te bevorderen, heeft de stichting Bissy4Kids het omgangshuis De Hof geopend. Een veilige en vertrouwde plek voor kinderen en niet-verzorgende ouders. Er heerst een huiselijke en ontspannen sfeer. De ruimte is ingericht zoals thuis. Met een gezellig ingerichte woonkamer waar je lekker kunt kletsen, koffie, thee of limonade kunt drinken en waar veel verschillend speelgoed aanwezig is. Denk aan een legotafel, poppenhuis, garage, autootjes en barbies. Ook is er een grote tafel om te knutselen of te tekenen. Kortom, er is van alles te doen. Net als thuis. Dat maakt de omgang heerlijk relaxed.

Het omgangshuis is kindvriendelijk en de professionals van Bissy4Kids ondersteunen en begeleiden zowel de kinderen als de ouders bij het herstellen en bevorderen van het contact. Een ervaren begeleider is dus altijd aanwezig. Ook wordt het omgangshuis gebruikt voor het geven van therapie, als kantoor en is er de mogelijkheid om de ruimte te gebruiken voor vergaderingen of thema-avonden.
 

Actualiteiten

Kijk voor onze nieuwtjes op de Facebookpagina van Bissy4Kids.
 


KIWA Logo
ISO 9001 certificaat
Het leveren van kwaliteit speelt bij ons een hele belangrijke rol. Bissy4kids met twee locaties, waaronder het Haersma Huys, is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat geeft aan dat Bissy4Kids voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.
Wij zijn een erkend leerbdrijf!
(Klik op het logo voor de erkenning)