Een dagje uit ons gezin

Om je enig idee te geven hoe het er bij ons aan toe gaat, hebben we ‘een dag uit ons gezin’ beschreven. ’s Ochtends gaat de hele ‘bups’ vroeg uit de veren. Om half zeven gaat de wekker en draait de stichting Bissy4Kids op volle toeren. De kleintjes uit bed halen, wassen, aankleden en dan met z’n allen ontbijten. Alleen bij het ontbijt al gaan er 5 broden, vier ons vleeswaren, drie ons kaas, een pot pindakaas, een pak hagelslag en 4 liter melk doorheen. Dan maken we ons klaar voor school. Fruit, drinken (17 pakjes), schoolspullen en gymkleren in de tas en dan naar school. Voor het vervoer hebben we twee busjes. De grote kinderen gaan op de fiets naar school. 

Maar liefst vier keer per dag is het halen en brengen geblazen want tussen de middag komen de kinderen die naar de basisschool gaan allemaal thuis om te eten. Aan het eind van de middag worden de kinderen weer opgehaald, maar soms gaan ze bij vriendjes of vriendinnetjes spelen of bij ons thuis, als het even kan in de tuin. Dat zorgt voor extra geregel, maar dat hoort er nu eenmaal bij. 

Tussen de bedrijven door moet het huis schoon, moeten de bedden verschoond en opgemaakt worden, draaien de wasmachines en drogers volop, moet er gestreken en afgewassen worden, boodschappen worden gedaan (meestal twee boodschappenkarren vol, er gaan per dag zo’n 12 broden door), moeten de boodschappen opgeruimd worden en zijn er bezoekregelingen buitenshuis of begeleidende gesprekken met maatschappelijk werkers, therapeuten, onderwijzers of andere betrokkenen. 

Aan het eind van de middag worden de voorbereidingen getroffen voor het avondeten en is het in de keuken net een bijenkorf. Ja, even eten is bij ons toch anders… Voor een normale maaltijd ben je wel even bezig. Een voorbeeldje. Soep maken voor 19 personen, drie zakken aardappelen schillen en koken, 19 schnitzels bakken, zes bloemkolen schoonmaken, een toetje maken voor iedereen, de tafel dekken en weer afruimen, afwassen… Tja, er komt heel wat bij kijken. 

Daarna is het weer spitsuur. Zo moeten de kinderen die sporten naar het trainen worden gebracht en ook weer opgehaald. Ondertussen worden de kleintjes gewassen of gaan in bad, en vervolgens op bed, de grotere kinderen worden begeleid (Hoe was het op school? Heb je huiswerk? etc.), de kleren en schoenen voor de volgende dag worden uitgezocht en de vieze kleren gaan in de was. Elke dag 19 paar sokken, 19 t-shirtjes, 19 broeken, 25 handdoeken en 25 washandjes… Alleen van de kinderen. Tja, dat is niet niks! 

En natuurlijk drinken we ook gezellig een kopje thee met z’n allen, lezen een boek, kijken we televisie, gaan we computeren of nog even spelen. En o ja, dat waren we bijna vergeten… Ook alle dieren moeten natuurlijk verzorgd en verschoond worden en de tuin moet opgeruimd zijn. Maar zo zijn er nog veel meer dingen die we hier niet benoemd hebben, maar die ‘gewoon’ even tussendoor komen. Denk alleen maar aan de tien minuten gesprekken op school (17 x 10 minuten), het onderhoud van de woning en de tuin (maaien, snoeien), nog even wat boodschappen... Tja, in een groot gezin is altijd wat. Dag in, dag uit. Maar geen dag is hetzelfde. Gelukkig maar, want elke dag bloemkool eten is ook niet lekker. 

Zijn de kinderen naar bed, dan is de stichting Bissy4Kids nog steeds ‘yn ’t spier’, zoals ze in Fryslân zo mooi zeggen. De agenda bijwerken, nakijken wat er de komende dagen allemaal moet gebeuren, afspraken plannen, allerlei andere zaken regelen, mails beantwoorden, de boekhouding doen… Bissy4Kids is altijd bissy. 
 

Actualiteiten

Kijk voor onze nieuwtjes op de Facebookpagina van Bissy4Kids.
 


KIWA Logo
ISO 9001 certificaat
Het leveren van kwaliteit speelt bij ons een hele belangrijke rol. Bissy4kids met twee locaties, waaronder het Haersma Huys, is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat geeft aan dat Bissy4Kids voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.
Wij zijn een erkend leerbdrijf!
(Klik op het logo voor de erkenning)